Revolúció a tárolásban – Hogyan változtatják meg a műanyag raklapok a logisztikát?

Műanyag dobozok

A logisztika terén egyre inkább teret hódítanak a műanyag raklapok, és ez nem véletlen. Ezek a könnyű, strapabíró tárolóeszközök olyan innovációkat hoztak magukkal, amelyek átalakítják a logisztikai folyamatokat és hozzájárulnak az egész ellátási lánc hatékonyságához.

Mi az a műanyag raklap?

A kisebb, könnyen mozgatható áruk és termékek hatékony tárolása esetén az egyszerű kézipolcok tökéletesen megfelelnek, azonban nagyobb kiszerelés esetén szükség van további megoldásokra. Bármely raktárban, beleértve a legkisebb raktárhelyiségeket is, előbb-utóbb szükség lesz arra, hogy a raklapokra pakolt árukra, vagy más néven a raklapos áruk tárolására megfelelő módszert találjunk. A raklapos áruk olyan termékeket jelentenek, amelyek fa vagy műanyag raklapra vannak pakolva, és ezek kezelése, mozgatása raklappal együtt könnyebbséget jelent a raktárosok számára. A megfelelő polcok vagy raklapállványok kiválasztását számos tényező befolyásolja, elsősorban a tárolandó árú jellegétől, a raklap méretétől (EUR vagy nem EUR raklap), a rakat tömegétől, a kiszolgálási technológiától, valamint a raktár sajátosságaitól, beleértve az alapterületet és a belmagasságot is.

A műanyag raklapok felső felülete változatos kialakításokban elérhető, ideértve a rácsos, lukacsos és teljesen zárt mintázatokat is. Emellett lehetőség van a sima vagy peremes kivitel kiválasztására. A peremes kialakítás különösen hasznos kisebb ládák vagy rekeszek egymásra helyezésekor, mivel a perem megakadályozza, hogy azok lecsússzanak a raklapról. Az általános műanyag raklapok fekete vagy szürke színben érhetők el, és alkalmasak tömbös- és állványban történő tárolásra egyaránt. A raklapos áruk tárolásának két fő típusa van: az egymásra rakott tömbös tárolás és a soros tárolás.

Hogyan segíti a tárolást?

A műanyag raklapok előnyei azonnal láthatók a tárolási folyamatok során. Először is, könnyű súlyuk révén csökkentik a szállítási költségeket, és egyszerűbbé teszik a kezelésüket. Másodszor, a műanyag raklapok ellenállnak a nedvességnek és más környezeti hatásoknak, így hosszú élettartamúak. Ezáltal csökken a karbantartás és a cserék szükségessége, ami további költségcsökkenést jelent.

Milyen szektorokban nyújtanak segítséget a műanyag raklapok?

A műanyag raklapok széles körben használhatóak. Az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, az autóiparban és az elektronikai iparágakban egyaránt népszerűek. Ahol a higiénia, a szabványosítás és a termékek védelme fontos szerepet játszik, ott a műanyag raklapok választásával nő a hatékonyság és a biztonság.

A műanyag raklapok térhódítása a logisztikai szektorban egyértelműen forradalmi változásokat hozott. A könnyű kezelhetőség, a tartósság és a környezetbarát jellemzők révén ezek a raklapok a jövő tárolási és szállítási igényeinek megfelelő választást kínálják.

Tekintse meg műanyag webáruházunkban raklapjaink kínálatát itt! »»

 

Vélemény, hozzászólás?