Modern esővízgyűjtés egyszerűen UGP műanyag tartályokkal

Műanyag termékek

Az esővíz tárolásának és újra felhasználásának koncepciója évszázadok óta létezik, de a modern technológiák és eszközök jelentős fejlesztése a 20. század második felében tették csak lehetővé az esővíz gyűjtését, tárolását és újra felhasználását az otthonokban és egyes vállalatok épületeiben. Az esővízgyűjtésre számos módszer létezik, azonban a legegyszerűbb és leghatékonyabb eljárás az UGP esővízgyűjtő tartályai segítségével valósítható meg. Modern esővízgyűjtés egyszerűen UGP műanyag tartályokkal:

Mikor bukkant fel az esővízgyűjtés technikája?

Az első esővízgyűjtő rendszert az ókori civilizációk például a rómaiak már használták azonban az újabb víztakarékossági technológiák kifejlesztése az 1970-es évekre tehető. A mai modernkori esővízgyűjtő rendszerek napjainkra már széles körben elérhetők és használatosak szerte az egész világon. Bárki könnyedén és gyorsan elkezdheti felépíteni a számára megfelelő esővízgyűjtő stratégiát otthonában vagy akár munkahelyén.

Miért olyan népszerűek az esővízgyűjtő megoldások?

Az esővízgyűjtés olyan megoldás, amely egyre népszerűbb a fenntartható életmód hívei körében. Az esővízgyűjtő rendszerek lényege az, hogy a csapadékot összegyűjtik és tárolják, majd az így összegyűjtött esővizet különböző célokra használják fel. Az esővízgyűjtésnek számos előnye van, legyen szó akár a környezetvédelemről, vagy akár költséghatékonyságról.

Mit értünk esővízgyűjtő rendszer alatt?

Az esővízgyűjtő rendszer alapja az esővízgyűjtő tartály, amely lehet műanyag, beton vagy fém. Szívesen ajánljuk az UGP masszív és megbízható műanyag esővízgyűjtő tartályait, melyek raktárról könnyedén és gyorsan elérhetőek. Műanyag esővízgyűjtő tartályaink különösen népszerűek otthoni környezetben, hiszen könnyűek, tartósak és olcsóak. A műanyag tartályok nagy előnye, hogy rendkívül mobilak, így könnyen szállíthatóak A pontból B pontba, illetve egyszerűen installálhatóak.

Hogyan gyűjtsük az esővizet az UGP műanyag tartályokkal?

Modern esővízgyűjtés egyszerűen UGP műanyag tartályokkal:

Az esővizet gyűjteni viszonylag egyszerű: csak egy esővízgyűjtő „rendszerre” van szükség, amely összegyűjti az esővizet a tetőről vagy más felületekről. Ugyanis az otthoni esővízgyűjtés általában az ereszcsatornán át történik, így a megfelelő tartály mellett legalább ennyire fontos szempont az eresz tisztántartása is.  Az esővízgyűjtő rendszer lehet tetőre telepített, amely az esővizet közvetlenül a tetőről gyűjti össze, vagy földalatti, amely az esővizet egy fúrt kútból nyeri a föld alól. Ha a tetőről szeretnénk begyűjteni a csapadék vizet, akkor szükségünk van egy víz elvezetésére alkalmas elemre, amely tölcsérként továbbítja a tetőről a hordóba a vizet.

Milyen a műanyag tartály?

Valljuk be ezen műanyag tartályok ez idáig nem voltak túl esztétikusak ám az UGP műanyag webáruházban fellelhető típusok, rendkívül design-os és elegáns formában kaphatóak.  200 liter feletti csapadékvíz eltárolására alkalmasak, több méretben és kivitelben. HDPE alapanyagból készültek és biztonsági fedéllel vannak ellátva. A fedél kialakítása lehetővé teszi két ereszcsatorna rögzítését is, ezen kívül a hordón található még két menetes furattal ellátott leeresztő lyuk is, amelyhez leeresztő csap vagy kerti tömlő is rögzíthető.

Mire használhatjuk fel a begyűjtött vizet?

Az esővízgyűjtés különböző célokra használható fel. Az öntözés az egyik legnépszerűbb, hiszen az esővíz ingyenes, és a növények számára is jóval tápanyag dúsabb és előnyösebb, mint a csapvíz. Az esővizet a kertben, az udvaron, de akár a mezőgazdasági területeken is felhasználhatjuk. Az esővíz felhasználható ezenkívül még mosásra, WC öblítésre, illetve akár ivóvíz előkészítésére is. Azonban utóbbi esetben különösen fontos a megfelelő szűrés és tisztítás, hogy elkerüljük az esetleges egészségkárosodást.

Innovatív és menő esőgazdálkodás

Az esővízgyűjtés nem csupán környezetvédelmi és gazdasági előnyökkel jár, de hozzájárul a vízhiány hatékony megoldásához is. Az esővízgyűjtő rendszer kialakítása tehát nemcsak a saját otthonunkban hatékony, de környezetvédelmi és fenntarthatósági témakörben is jelentős. A megfelelően kialakított esővízgyűjtő rendszerek nemcsak segítenek megvédeni környezetünket, de egyúttal helyettesíthetik a drága és ritka öntözővizeket is, mely napjainkban egy óriási segítségként funkcionál.

Az UGP műanyag webáruházában számos típust talál, érdemes szétnéznie nálunk! »»

Amennyiben kérdése lenne, magasan képzett, szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére! »»

Vélemény, hozzászólás?